/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ O echipă din Moldova a câștigat marele premiu, 5.000 de euro, la Smart Design Challenge, organizat de Orange România

25 septembrie 2017, ora 07:58

Echipa lui Gramatschi au venit cu ideea unei lămpi Roll, prin care îndeamnă utilizatorul să intre în joc cu forța de gravitație. Roll este o lampă minimalistă cu o boxă bluetooth, senzori climă și un asistent inteligent integrat. Portabilă și cu un design minimalist, ea fiind un minunat cadou pentru cei ce se axează pe simplitate și sunt atenți la detalii. Poate fi folosită ca lampă de lucru, dar și ca obiect decorativ, creând o atmosferă impresionantă în orice încăpere. Lumina caldă va transforma spațiul într-un loc mai primitor, nu va obosi ochii și poate fi folosită ca lumină de veghe. Lampa menține echilibrul datorită sistemului mecatronic interior. Fiind conectată prin Bluetooth, ea poate fi controlată prin intermediul aplicației. Cu ajutorul acesteia poți aprinde lumina, mări sau micșora intensitatea ei, citi datele senzorilor de climă, schimba cântecul sau volumul acestuia, schimba unghiul de înclinare a sursei de lumină. Poți modifica unghiul de înclinare cu ajutorul aplicației de pe device sau mișcând cu mâna brațul lămpii în poziția dorită. Atunci lampa își schimbă centrul de greutate pentru a menține echilibrul în poziția nouă. Datorită construcției sale este creată iluzia depășirii forței de greutate și se obține aspectul „dinamic” al lămpii.

După ce a aflat că este câștigător al concursului Andrei Gramatschii a scris pe pagina sa de facebook: „Vreau să mulțumesc tuturor care ne-au susținut în lupta minților creative, concursul de design Smart Design Challenge organizat de Orange România și Dizainăr! Un mare Mulțumesc organizatorilor pentru oportunitatea de a ne exprima prin obiect și sprijinul acordat. Mulțumesc băieților, Roma Naghirneac Vadim Casap Andrian Jurat ei sunt cei care au crezut și s-au dedicat acestui proiect”.

Proiectul unui alt moldovean, Mihai Stamati, a luat o mențiune specială din partea juriului, care au fost impresionați de conceptul, forma, funcționalitate și execuția deosebită.

„Provocarea offline”, proiectul lui Mihai Stamati, reprezintă un dispozitiv sugerat de stilul de viață online exagerat al societății moderne și este menit să descurajeze obișnuința de „a sta cu nasul în telefon” mai tot timpul, provocându-i pe oameni să aprecieze clipele în care îi au alături pe cei dragi și să comunice cu ei tet-a-tete. Dispozitivul „oferă” fiecărei persoane o marjă de timp în care își poate verifica mesajele și să răspundă la apeluri, dar nu mai mult de 60 secunde în sumă. Aceste date sunt înregistrate de un microprocesor și în cazul în care cineva depășește această limită, pe ecranul central al dispozitivului se activează culoarea care corespunde secțiunii în care a stat telefonul, ceea ce înseamnă că persoana a pierdut provocarea și va plăti întreaga consumație de la masă (dacă e vorba de o întâlnire la cafenea, bar etc.).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram