/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Candu, despre legile revotate de Parlament: Dodon este obligat să le promulge, dacă refuză ne vom adresa la CC

missing
26 septembrie 2017, ora 17:24

În caz contrar, Candu a afirmat că se vor adresa la Curtea Constituțională. „Dacă va refuza, ne vom adresa Curții Constituționale, dar sperăm că dumnealui are atâta discernământ constituțional și înțelege ce înseamnă să respecte constituția. Vom merge până la capăt, cu regret în această confruntare care nu ar trebui să fie”, a declarat Andrian Candu.

Parlamentul a revotat mai multe legi pe care șeful statului a refuzat să le promulge în cadrul ședinței speciale din 21 septembrie. Și-au dat votul doar democrații și popular europenii, deputații PLDM, PCRM și PSRM boicotand ședința.

Democratul Andrian Candu a comentat și protestele organizate duminică de socialiști, care au cerut alegeri anticipate și instituirea unui regim prezidențial.

„Îi place dlui Dodon că are competențe puține sau aproape deloc, a știut la ce instituție vine. MUSCA I-aș sugera să identifice unele competențe suplimentare pe care le are și de care nu are nevoie, pe care să le transmită eventual Parlamentului. Acesta va fi un gest frumos din partea președintelui RM”, a menționat Candu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram