/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Un băiat de 15 ani, abuzat sexual de un om de afaceri. Directorul gimnaziului la care învăța, bănuit de trafic de copii

missing
26 septembrie 2017, ora 18:04

„S-a stabilit în urma investigațiilor care au durat mai bine de 5 luni de zile, că începând cu mai 2016, un cetățean din Chișinău, om de afaceri, „a selectat” un copil aflat în custodia statului și sub tutela unei instituții de învățământ din Chișinău. Atunci copilul avea 14 ani. Directorul acestui gimnaziu-internat i-a permis bărbatului, a facilitat ca ei să facă cunoștință, după care bărbatul i-a oferit cadouri, facilități, îl plimba prin Chișinău, pentru ca în vara anului 2017 să închirieze un apartament în Capitală și să înceapă să locuiască cu acest copil acolo. S-a stabilit că au avut loc și niște acțiuni cu tentă sexuală din partea adultului”, a menționat procurorul Valeriu Bodean.

Se presupune că directorul ar fi comis și alte încălcări anterior în perioada anilor 2009-2011. La indicația acestuia mai mulți copii din instituție ar fi fost torturați și maltratați, fiind pedepsiți pentru nereușită școlară pentru pentru unele abateri nedisciplinare.

Pe data de 18 septembrie curent au fost efectuate percheziții la domiciliul abuzatorului, directorului, dar și la instituție. Potrivit poliției, abuzatorul are 40 de ani, iar directorul are 45 de ani și activează în domeniul învățământului mai bine de 20 de ani. În urma perchezițiilor la domiciliile suspecților și biroul directorului instituției, au fost depistate și ridicate arme și acte ce reglementează activitatea instituției de învățământ. Suspecții au fost reţinuţi, iar în prezent în privinţa acestora este aplicat arestul preventiv. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă închisoare de la 15 la 20 de ani.

Potrivit poliției, investigațiile continuă și urmează să se examineze dacă la acest internat au fost cazuri de adopție, de părăsire a țării, astfel încât infracțiunea va fi examinată într-un sens mai larg.

„Deocamdată acesta este primul caz. Investigăm întreaga perioada de când abuzatorul a făcut cunoștință cu acest copil. Legea nu permite unui minor aflat în tutela statului să părăsească această instituție de învățământ. Directorul a încălcat legea atunci când a permis ieșirea copilului de pe teren pe un termen atât de îndelungat. Urmează să stabilim că în săvârșirea acestei infracțiuni au fost implicați și angajatorii instituții”, a mai spus procurorul.

Momentan copilul se află în siguranță la un centru de plasament și este sub protecție, iar cu el lucrează psihologii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram