/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ Guvernul a aprobat regulamentul cu privire la acordarea cetățeniei prin investiție

missing
27 septembrie 2017, ora 15:47

Astfel, potrivit documentului valoarea minimă a contribuției nerambursabile la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă constituie echivalentul a 100 mii de euro, iar valoarea minimă a investiției, în cel puțin unul din domeniile de dezvoltare (imobiliar sau finanțe publice) constituie echivalentul a 250 mii de euro.

Investiția în domeniile de dezvoltare strategică a Republicii Moldova se efectuează în baza unui plan de investiții pentru o perioadă de cel puțin 60 de luni, aprobat de Comisie.

Comisia va verifică buna reputație economică și financiară a cetățeanului străin sau apatridului, va examina dosarele depuse de cetățenii străini și apatrizi pentru obținerea cetățeniei prin participarea la programul de investiții în Republica Moldova. Tot ea va evolua, accepta și/sau monitoriza investiția în cadrul programului de obținere a cetățeniei prin investiții. Comisia va decide dacă solicitantul de cetățenie întrunește condițiile de acordare a cetățeniei în cadrul programului de obținere a cetățeniei prin investiție cu prezentarea recomandării
respective Președintelui Republicii Moldova.

Președintele comisiei va fi ministrul economiei și infrastructurii, președintele comisiei Iar printr membrii acesteia se numără reprezentantul Ministerului Justiției; Ministerului Finanțelor; Afacerilor Interne și reprezentantul Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Amintim că mai multe ONG-uri, dar și partide din opoziție au menționat că noua lege și regulamentul constituie o nouă tentativă de legalizare a mijloacelor financiare de origine dubioasă.

În privința proiectului regulamentului s-a spus că „proiectul dat ar putea să legalizeze interesele clare de oficializare a unor fluxuri financiare de origine dubioasă, implicând instituţiile statului şi cetăţenii Republicii Moldova în noi scheme de cămătărie prin intermediul emiterii de instrumente de datorie publică internă”, a spus Amnesty International.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram