/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO. VIDEO/ Încă un mercenar moldovean identificat şi reţinut. Ce făcea în regiunea Donețk și cîți ani de pușcărie riscă?

missing
27 septembrie 2017, ora 09:20

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, s-a aflat pe teritoriul regiunii Donețk între anii 2015-2017, fiind înrolat în așa-numita brigadă «Первый славянский батальон», unde a activat cu indicativul «Коробок». Acesta asigura mercenarii, care participau la conflictul militar din regiunea Doneţk, cu diferite produse alimentare.

De menționat că în timpul audierilor, persoana reţinută şi-a recunoscut integral vina.

Totodată, a fost stabilit că bănuitul anterior a fost certat cu legea, fiind condamnat pe teritoriul Republicii Moldova pentru tentativă de furt de autovehicul. În cadrul măsurilor procesual penale, asupra persoanei a fost depistat mijlocul de comunicații cu care acesta a menținut contacte cu rebelii din regiunea separatistă de pe teritoriul Ucrainei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore, pe numele acestuia a fost iniţiată cauză penală în baza articolului 141 CP al RM. În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăţia, persoana riscă pedeapsa cu privaţiune de libertate de la 3 la 7 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram