Război în Ucraina, ziua 129: Familiile civililor uciși la Kremenciuc vor fi despăgubite. În Lisiciansk, luptele continuă

social

/VIDEO/ Emisiunea Politica, despre ilegalitățile din grădinițe. Directorii fac afaceri cu banii părinților

27 septembrie 2017, ora 15:46
Distribuie:

„Hârtia igienică într-o grădiniță din Capitală europeană Chișinău nu este garantată de stat, dar este cumpărată de părinți. Cât colectează părinții lunar?”, a menționat Natalia Morari.

„Eu nu știu cât colectează pentru că eu am interzis categoric cadrelor didactice să se implice în colectarea de bani”, susține directorul grădiniței nr.158, Natalia Alexei.

Fondatoarea asociației „Părinți Solidari”, Iulia Nazaria susține însă că foarte multe grădinițe și licee din Chișinău au devenit business personal al unor directoare.

Potrivit metodistului preșcolar al Direcției Educație, Tatiana Bostan, se merge pe varianta de oficializare a donațiilor părintești prin înființarea asociațiilor părintești: „Unele asociații sunt și cu 50 de lei lunar și cu 100 de lei. Și cu 600 și cu 700”.

Ala Revenco, fondatoare a asociației „Părinți Solidari” susține că până nu se vor rezolva problemele de salarizare, atunci nu putem vorbi de calitate sau de luptă cu corupția.

Versiunea integrală a emisiunii o puteți vedea AICI.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram