O să lupte „din pușcărie și din cimitir” pentru partidul său. Mihai Ghimpu încearcă astfel să convingă chișinăuienii să boicoteze referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă. Liberalul a chemat și alte partidele pro-europene de opoziție, pe care anterior le-a criticat, să-și indemne susținătorii să boicoteze plebiscitul inițiat de socialiști.

„Câștigul nostru este să păstrăm Capitala, numai așa putem să îi oprim pe cei doi care își închipuie că dețin puterea. Puterea aparține cetățenilor, nu celor care cred că o au folosind unii oameni din instituțiile de drept. Pe 19 noiembrie trebuie să le dăm o replică serioasă și să îi potolim. Ei vor ca acest referendum să fie validat de o treime, adică de 200 de mii de cetățeni. Cei care nu îi susține pe Dodon și Plahotniuc, să nu iasă la referendum. Cei care totuși vor merge, trebuie să înțeleagă că Dodon este folosit în această luptă cu liberalii de către Plahotniuc, care vrea să pună mâna pe Capitală”, a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit liderului PL, referendumul și cele două dosare penale sunt o dovadă în plus că e vorba de un dosar politic. „Fostul meu coleg de coaliție, Plahotniuc, îndeplinește rugămintea poate în genunchi a lui Dodon. Ei au întrecut măsura. La următoarele alegeri să vină Plahotniuc, Dodon și să vedem cine câștigă. Dorin Chirtoacă sau Vlad Plahotniuc, sau Igor Dodonel”.

TMihai Ghimpu a venit cu un apel și către judecători, îndemnându-i să nu încalce legea în dosarul lui Dorin Chirtoacă. De asemenea, el a cerut partidelor pro-europene să-l susțină. Anterior, liderul PAS, Maia Sandu, a optat pentru boicotarea referendumului, dar l-a îndemnat pe Dorin Chirtoacă să-și dea singur demisia.

Amintim că, Consiliul municipal a luat o decizie privind desfășurarea unui referendum de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă. Decizia a fost susținută de 26 de consilieri, iar CEC a decis că referendumul va avea loc pe 19 noiembrie și a aprobat o decizie prin care alocă aproximativ nouă milioane de lei pentru desfășurarea referendumului privind demiterea primarului. Pentru ca Dorin Chirtoacă să fie demis, împotriva sa ar urma să voteze același număr de alegători, plus unu, care l-au ales în iunie 2015, când s-a duelat, în turul doi, cu socialista Zinaida Greceanîi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!