/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Moldova 1 va oferi timp de emisie și partidelor extraparlamentare. Va fi lansată o nouă emisiune

missing
28 septembrie 2017, ora 15:22

Partidele care au dat curs invitaţiei au solicitat ca să fie invitate mai des la emisiunile postului public de televiziune pentru a-şi exprima opiniile. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) şi Partidul Politic Demnitate și Adevăr (PPDA) insistă în continuare pe o oră săptămânală a opoziţiei la Moldova 1. Propunerea a fost criticată dur de celelalte partide care spun că solicitarea nu este justificată. Unele formaţiuni politice consideră că legislaţia ar trebui îmbunătăţită pentru ca postul public să fie mai echidistant.

Noi nu avem acces să ne expunem cu aceste idei şi ideile nu sunt auzite de o societate care spune că vrea să devină plină de diferite idei pluraliste şi democratice. Moldova 1 are o responsabilitate mare să ajute aceste idei care sunt ascunse în societatea noastră”, a declarat liderul Partidului Societății Progresiste, Marin Livădaru.

Să deveniţi acea instituţie media care să echilibraţi piaţa media din Republica Moldova. Moldova 1 să nu fie luată de valul imaginilor distorsionate pe care le creează cartierele mediatice existente”, președintele Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu.

La rândul lor, PAS şi PPDA insistă pe o oră de emisie săptămânal la Moldova 1. „O oră a opoziţiei în care vin 40 de partide dintre care jumătate nici măcar nu depun rapoarte financiare la Comisia Electorală Centrală nu va fi eficientă. Vă rog să nu mimăm această oră a opoziţiei, să fie o oră a opoziţiei reală”, a declarat membra PAS, Cristina Bujor.

După aproape două ore de discuţii, directoarea postului public de televiziune, Ecaterina Stratan, a venit cu propunerea ca să fie creată o nouă emisiune – „Ora Partidelor”, la care să fie invitate toate formaţiunile politice din ţară şi care să fie difuzată săptămânal. Până atunci, însă, şefa de la Moldova 1 i-a asigurat pe reprezentanţii opoziţiei parlamentare că vor fi invitaţi la emisiunile „Moldova în Direct”, care au revenit din vacanţă în această săptămână.

„Eu vreau ca ceea ce cereţi dumneavoastră şi ceea ce putem noi să oferim să devină un produs concurenţial. Voi propune acest lucru în Consiliul de programe şi Consiliul de administraţie să facem săptămânal o oră a partidelor. Aici este şi guvernare, şi opoziţia parlamentară şi cea extraparlamentară. Să elaborăm un concept şi s-o facem cât mai curând, dar să fie bine pregătită. Până atunci eu vă asigur că dumneavoastră veţi fi invitaţi la „Moldova în Direct”, a declarat directoarea postului public de televiziune, Moldova 1, Ecaterina Stratan.

Menționăm că, săptămâna viitoare, liderul PAS, Maia Sandu şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, se vor confrunta în direct la postul public de televiziune, Moldova 1, în cadrul unei dezbateri televizate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram