Rusia va ridica un gard cu o lungime de circa 50 de kilometri de-a lungul istmului care separă peninsula Crimeea de Ucraina, a anunțat serviciul rus de grăniceri, citat de Agerpres.

Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) al Rusiei, în subordinea căruia se află serviciul de grăniceri, și-a stabilit ca obiectiv să termine construcția gardului până la finele anului în curs.

„În prezent lucrările de pregătire la frontiera ruso-ucraineană își continuă cursul conform planului și etapa următoare este construcția unui gard de 50 de kilometri în nordul Crimeii”, a declarat un purtător de cuvânt al respectivei autorități.

Ucraina și-a reiterat cererea adresată comunității internaționale de a spori presiunile asupra Rusiei pentru a pune capăt „ocupației” Crimeii și „încălcării drepturilor omului și libertăților fundamentale” în acest teritoriu anexat de Rusia în martie 2014.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!