În debutul ședinței de miercuri a Executivului, Prim-ministrul Pavel Filip a atras atenția asupra stării nesatisfăcătoare în care se află parcul din centrul Capitalei, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Premierul a menționat că parcul este împânzit de tarabe, gherete, în timp ce arborii sunt într-o stare deplorabilă, iar Aleea Clasicilor este practic distrusă.

„Aș vrea să semnalizez o problemă văzută în parcul central „Ștefan cel Mare”. Sunt o mulțime de tarabe, ghișeuri, atracții pentru copii, Aleea Clasicilor practic este distrusă. Nu cred că este locul lor în Parcul Central. Noi nu facem altceva decât să distrugem acest parc.

Rugămintea mea este către ministra Monica Babuc, reieșind din competențele Ministerului pe care îl conduceți, să veniți cu niște acțiuni ferme privind protejarea parcului, dar și celelalte instituții precum este INP, ANSA, FISC, Centrul de Sănătate Publică, să se verifice totul ce se întâmplă în Parcul Central, dacă au autorizație, dacă alimentele sunt comercializate corespunzător. Chiar și aceeași înghețată poate să fie comercializată la intrarea în parc, nu peste tot. M-am adresat și primarului general interimar, Nistor Grozavu, să se întreprindă acțiuni în acest sens”, a menționat Filip în debutul ședinței Executivului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!