/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Poliția face precizări! Ghenadie Brega a fost anunțat în căutare internațională. Nu s-a prezentat la organul de urmărire penală

29 septembrie 2017, ora 17:19

Cetățeanul Gh. Brega are calitatea de învinuit pe cauză penală pornită în baza art. 287 alin.1Cod Penal al RM „Huliganism”. Precizăm, la 19 ianuarie 2017, cetățeanul Gh. Brega, în timp ce se afla în incinta preturii sectorului Centru, str. Bulgară, 43 mun. Chișinău a manifestat un comportament neadecvat și l-a agresat fizic pe vicepretorul instituției. Cauza se afla în investigare pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs și eventualele încadrări juridice”, menționează cei de la Poliție.

Potrivit oamenilor legii, la cele nenumărate chemări prin citații formulate în conformitate cu legea, cetățeanul Gh. Brega nu s-a prezentat la organul de urmărire penală, acesta a fost anunțat în căutare internațională. Aceasta este o măsură prevăzută de lege și este aplicată oricărui cetățean care refuză să dea curs citațiilor legale.

Totodată, subliniem că toate adresările care ne-au fost transmise de avocatul cetățeanului Gh. Brega, au fost examinate în termen cu înștiințarea ulterioară în scris a solicitantului”, mai menționează cei de la Polție.

Reamintim că astăzi, activistul Ghenadie Brega a remis o declarație în care menționează cea mai recentă tentativă de intimidare se referă la decizia polițiștilor de la Chișinău de a-l anunța în căutare națională, dispunând reținerea sa imediată. Activistul susține că are bănuieli rezonabile că libertatea și chiar viața sa este în pericol în Republica Moldova. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram