/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ucraina va da în judecată Rusia pentru construcția podului din strâmtoarea Kerci

missing
29 septembrie 2017, ora 18:51

Cu toate acestea, el nu a precizat în ce instanță Poroșenko vrea să se plângă.

Menționăm că primul podul peste Strâmtoarea Kerci, care va lega teritoriul rus de peninsula Crimeea, a fost terminat. Acest pod trebuia să fie construit în comun de ruși și ucraineni în cadrul unui proiect convenit în noiembrie 2010. Dar înlăturarea de la putere a președintelui ucrainean prorus și apoi anexarea Crimeii de Rusia au zădărnicit planul. În consecință, Rusia a luat pe cont propriu construcția podului. Înainte să înceapă construcția acestui pod, din Rusia se putea ajunge în Crimeea doar prin Ucraina, cu feribotul sau pe calea aerului.

Menționăm că procuratura ucraineană a deschis un caz penal în conformitate cu articolul „Încălcarea regulilor de siguranță a mediului” în timpul construirii podului din Strâmtoarea Kerci. Kievul susține că lucrările de pe șantier ar putea transforma Marea Azov în golful Mării Negre. În plus, autoritățile ucrainene se tem de schimbări în compoziția chimică a apei mării Azov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram