Forțele de ordine au documentat şi deconspirat acțiunile criminale ale unui grup criminal specializat în păstrarea armelor de foc şi drogurilor în cantităţi deosebit de mari, în special „amfetamină”, „cocaină”, „heroină”, și „extazy”. Membrii grupului s-au dovedit a fi, locuitori ai capitalei cu vârstele de 23 și 32 de ani, consumatori de stupefiante.

Acţiunile lor criminale au fost documentate timp de două luni de către angajații procuraturii și poliţiei sectorului Botanica, fiind efectuate achiziții de control. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile acestora, au fost depistate: 4 kg de substanţă narcotică de tip Hidroponică, 3000 pastile Extazy, 2 kg de substanţă narcotică XLR-11, 1 kg de substanţă narcotică COCAINĂ, 200 gr. de substanţă narcotică Amfetamină, mijloace băneşti dobândiţi în urma comercializării substanţelor narcotice, inclusiv bani marcaţi în sumă de 10 000 lei, două pistoale de tip revolver şi un pistol sub formă de stilou, deţinute ilegal, 80 de cartuşe, 1 grenadă de tip „F1”, 4 cântare electronice de mici dimensiuni, 4 telefoane mobile utilizate în scopul săvârşirii infracţiunii, aparate artizanale de preparare şi inhalare a substanţelor narcotice.

Învinuiţii au fost reţinuţi şi arestaţi pentru 30 de zile. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, ei riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!