/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Dodon își promovează candidatul la funcția de ministru al Apărării: „Nu îmi voi schimba decizia”

missing
30 septembrie 2017, ora 14:06

„Preşedintele acestei organizaţii, generalul Victor Gaiciuc, este o personalitate respectată şi demnă, un patriot al ţării sale natale şi un profesionist în domeniul militar. Anume o astfel de persoană trebuie să se afle la conducerea Ministerului Apărării al Republicii Moldova. Reiterez că am înaintat candidatura lui Victor Gaiciuc pentru funcția de ministru al Apărării şi nu-mi voi schimba decizia. Forţele Armate ale ţării trebuie să fie conduse de o persoană puternică şi de încredere. Am remarcat că voi susține oricînd pe cei care cu adevărat luptă pentru statalitatea și integritatea națională a Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că deși Constituția îl obligă pe președinte să semneze decretul de numire în funcție a ministrului Apărării, la propunerea repetată a Guvernului, Igor Dodon a respins din nou candidatura lui Eugen Sturza. Guvernul a cerut Curții Constituționale sa dea o apreciere juridica acestei situații nemaiîntâlnite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram