Numărul liceelor din R.Moldova scade încet, dar sigur. Acest fapt îl relevă statisticile, conform cărora din 2014 până în prezent, 60 de licee din 424 și-au sistat activitatea sau au fost reorganizate în gimnazii, ceea ce înseamnă circa 15%. Cifrele oficiale mai spun că doar în ultimul an s-au închis 23 de licee și 22 de gimnazii, menționează ZDG.

Conform Biroului Național de Statistică, între anii 2014-2015, în R.Moldova activau 424 de licee, dintre care 225 erau în mediul urban și 199 în mediul rural. În perioada 2016-2017, numărul liceelor a scăzut cu 60 de unități. Astfel, în prezent, la nivel de republică au rămas 364 de instituții de învățământ secundar. Potrivit aceleiași surse, în mediul rural şi-au sistat activitatea 20 de şcoli primare și 6 gimnazii. De asemenea, în perioada 2016-2017, pentru 23 de licee a fost schimbat statutul în gimnaziu, iar 22 de gimnazii au fost reorganizate în şcoli primare.

Solicitat de către Ziarul de Gardă, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a confirmat că în anul trecut, „în sistemul educațional au funcționat 364 de licee din 35 unități administrativ-teritoriale. În urma procesului de redimensionare a rețelei instituțiilor de învățământ liceal, pe parcursul anului de studiu 2016-2017 au fost reorganizate 12 licee în gimnazii” – contrar informației prezentate de către Biroul Național de Statistică, care relevă că 23 de licee au fost transformate în gimnazii, articolul integral îl puteți citi pe site-ul ZDG.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!