Statele Unite ale Americii susțin eforturile autorităților Republicii Moldova în dezvoltarea industriei IT și transformarea țării noastre într-un lider regional în domeniul dat. Karen Hilliard, director USAID Moldova, a menționat că instituția pe care o reprezintă este disponibilă de a se implica activ la definitivarea Legii cu privire la Parcurile IT.

Mai mult, oficialul american l-a informat pe vicepremierul Octavian Calmîc că USAID are drept scop susținerea autorităților de la Chișinău în dezvoltarea sectorului IT nu doar în Capitală, dar și alte regiuni ale țării, prin crearea centrelor de excelență IT similare TekWill în Bălți, Cahul și Comrat.

Prezent la întrevedere, ambasador al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, a menționat că sectorul IT este domeniul viitorului, care va juca rolul principal în evoluția proceselor economice din orice țară și eforturile autorităților moldovenești în dezvoltarea acestuia sunt salutabile. Diplomatul american a mai spus că autoritățile SUA sunt disponibile de a acorda asistență tehnică și financiară atât în crearea și dezvoltarea parcurilor IT, cât și investitorilor străini în aceste centre inovaționale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!