/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Încă 39 de afaceri vor primi finanțare nerambursabilă în cadrul Programului PARE 1+1

missing
01 octombrie 2017, ora 14:54

Iulia Iabanji, directorul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului de Întreprinderi Mici și Mijlocii (ODIMM), a menționat că din cei 39 de antreprenori, care au primit aprobarea pentru finanțare, 28 activează în agricultură, și sunt orientați spre diverse tipuri de activitate: creșterea cerealelor și viței-de-vie, pomicultură, creșterea animalelor, inclusiv și creșterea șinșilelor, apicultură. Alți 6 beneficiari vor presta servicii de transport pasageri, repararea și întreținerea autovehiculelor, servicii de asistență medicală, tabără de agrement. Vor fi dezvoltate afaceri și în domenii inovative precum servicii interactive în Realitatea Virtuală, iar alți 5 beneficiari activează în industria de producere o mobilei, fabricarea produselor din PVC și producerea pastelor făinoase.

Proiectele investiționale vor contribui la crearea a 83 de locuri de muncă, dintre care 22 locuri de muncă sunt preconizate pentru femei. Din totalul cererilor de finanțare, 18 afaceri sunt start–upuri, iar 21 întreprinderi sunt în faza extinderii/dezvoltării afacerii.

În perioada ianuarie – septembrie 2017 au fost depuse 287 cereri la componenta instruire, iar 163 beneficiari deja au beneficiat de instruire în cadrul Programului „PARE 1+1”. În aceeași perioadă au fost acceptate 113 cereri de finanțare nerambursabilă, în sumă de 22,08 mil.lei, care vor contribui la efectuarea investiţiilor cumulative în economia națională ce vor depăşi suma de 76 mil. lei.

Programul PARE 1+1 are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale cetățenilor Republicii Moldova care muncesc peste hotare în dezvoltarea economică durabilă a țării noastre prin stimularea înființării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Programul funcționează în baza regulii „1+1”, astfel încât fiecare leu investit din remitențe va fi suplinit cu un leu în forma de grant din cadrul Programului.
Beneficiarii de granturi pot fi cetățeni ai Republicii Moldova, care muncesc peste hotare şi beneficiari de remitențe, rude de gradul I.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram