iPhone 8 Plus are probleme cu bateriile care se umflă, dar nu explodează. Apple investighează două incidente

02 octombrie 2017, ora 16:57

Primele unităţi de iPhone 8 Plus cu probleme au fost raportate în Taiwan şi Japonia, telefoanele începând să se umfle după conectarea la încărcătorul de priză. Alte unităţi au fost livrate cu bateria deja umflată în pachet, înainte de a fi pornit telefonul. La o privire rapidă, bateria pare să crească în dimensiuni, lucru care s-a întâmplat şi în cazul lui Galaxy Note7 în anumite situaţii, însă din fericire, acumulatorul nu explodeasă şi nu ia foc. De asemenea, telefonul nu este deteriorat în alt fel. Ecranul nu se sparge, însă garantat, telefonul pierde rezistenţa la apă, chiar şi în cazul schimbării acumulatorului într-un service.

Se pare însă că problemele noului iPhone 8 Plus au o oarecare legătură cu problemele lui Galaxy Note7. Apple foloseşte pentru noile iPhone-uri acumulatori de la doi producători: Samsung DSI şi LG Chem. Unităţile afectate par a fi din lotul care beneficiază de baterii produse de Samsung. Faptul că acestea sunt produse de Samsung este probabil şi motivul pentru care nu explodează, întrucât compania a modificat procesul de fabricaţie pentru a evita astfel de evenimente în viitor.

Cu siguranţă însă, Apple va înlocui unităţile afectate, întrucât nu există prea multe moduri în care utilizatorii ar putea să îşi strice telefoanele în acest mod. Clienţii vor primi unităţi noi şi probabil că dacă această problemă se extinde, Apple va chema în service unităţile din anumite lot-uri pentru a fi înlocuite înainte ca efectele negative să apară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram