O fetiță în vârstă de 5 ani a ajuns ieri la spital după ce s-a jucat cu bricheta. Copilul a primit arsuri de gradul I și II pe picioare și cutia toracică. Cazul s-a întâmplat ieri la ora 11.00 în localitatea Sculeni, raionul Ungheni. Fetița a fost internată de urgență la spital fiindu-i acordată asistența necesară.

Din primele informații s-a stabilit că copilul a găsit bricheta prin casă și a reuși s-o aprindă, după care focul i-a provocat arsuri. La moment starea micuței este în afara oricărui pericol fiind monitorizată de medicii spitalului raionului Ungheni.

Un alt caz în care a avut de suferit o persoană a avut loc în această noapte în orașul Ocnița. Aici un bărbat în vârstă de 65 de ani a primit arsuri de gradul I și II pe 23% din suprafața corpului, după ce casa acestuia a luat foc.

Din primele informații s-a stabilit că arderea a afectat acoperișul și bunurile materiale din interior, iar proprietarul s-a ales cu arsuri. La fața locului pentru lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri.

Toate circumstanțele și cauza producerii arderii urmează a fi stabilite ulterior.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează populația să respecte regulile antiincendiare, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 901. Conform datelor Serviciului Situații Excepționale de la începutul anului în Republica Moldova au avut loc 1198 incendii în care au decedat 51 persoane, inclusiv 4 copii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!