/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Referendum în Catalonia: Premierul spaniol Rajoy spune că „nu a avut loc”

missing
02 octombrie 2017, ora 08:37

Potrivit AFP, au drept de vot circa 5,3 milioane de cetățeni din Catalonia, provincie spaniolă cu 7,5 milioane de locuitori. Rajoy a declarat că majoritatea catalanilor nu au participat la consultarea populară, iar cei care au participat au fost păcăliți.

Guvernul provincial de la Barcelona, care susține independența față de Spania, nu a prezentat până la ora declarațiilor lui Rajoy estimări ale prezenței la urne, dar a anunțat că acestea se închid la ora locală 20.00 și că programul de votare nu va fi prelungit. Un purtător de cuvânt a precizat că totuși cei care așteaptă la cozi vor putea vota.

Potrivit ultimului bilanț prezentat de guvernul catalan, confruntările între forțele de ordine și separatiști s-au soldat cu 761 de răniți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram