/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Din culisele unui concert de muzică clasică. S-a lansat scurtmetrajul Festivalului „Bach la Casa de Cultură”

02 octombrie 2017, ora 12:46

Documentarul a fost realizat în baza imaginilor video de la toate cele nouă concerte de muzică clasică ale festivalului, în cadrul căruia au evoluat opt muzicieni ai „Moldo Crescendo” și actrița Lia Sinchevici, cu un recital de poezie, cu toții artiști stabiliți peste hotarele Republicii Moldova. Realizatorii filmului sunt Victor Gălușcă, Belocrîs Vera și Lucia Lupu.

Lucia Lupu, cea care a montat documentarul, povestește că pentru un documentar de cca 10 minute, care să conțină tot ce și-au propus, i-a fost foarte greu să aleagă din cei peste 300 GB de material video. Au fost foarte multe cadre frumoase, pline de esență.

La rândul lor, muzicienii au mărturisit, că deși inițial au fost planificate pentru film și câteva interviuri despre concerte, au ales să renunțe, întrucât „filmul redă totul și nu este nevoie de explicații, este nevoie doar să privești atent”.

Vă reamintim că în perioada 21 iulie – 6 august, în nouă Case de Cultură din Republica Moldova au avut loc concerte cu muzică clasică, susținute de „Moldo Crescendo”, recitaluri de poezie ale actriței Lia Sinchevici, iar tineri artiști – nouă fotografi și cei trei autori ai documentarului, au adunat materiale foto și video despre Festival și Casele de Cultură din Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram