Spitalele pentru copii și maternitățile din capitală ar putea fi conectate la agentul termic dacă frigul va continua și în următoarele zile. Despre blocurile locative nici vorbă. Însă, deocamdată, locatarii acestora nici nu insistă, chiar dacă recunosc că noaptea le este frig. Se tem de facturile mari! Unii stau cu sticlele cu apa fierbinte sub pernă, alții au scos plapumele din lână și dorm îmbrăcați. Administrația „Termoelectrica” spune că este gata să înceapă livrarea agentului termic.

Afară s-a răcit, dar nu mulți se încumetă să pornească deja căldura în apartamente. Oamenii recurg la diferite metode doar ca să economisească niște bani.

„Nu, nu-mi trebuie încă căldură că trebuie multe parale de plătit. Încălzim apă în sticlă de plastic și ne punem sub plapumă. Da ce să facem? Ne îmbrăcăm bine. Aceasta e unica ieșire din situație”.

„Trebuie să răbdăm, e prea scump, 3000 trebuie să plătești numai pentru un apartament cu trei camere”.

„Mie îmi e cald. Am o plapumă din lână și mă învelesc bine”.

„Nu este necesar să așteptăm o dispoziție sau o decizie a primăriei. Cine dorește poate să se conecteze la dorință. Cererea se depune de gestionarul fondului locativ în cazul în acre există acest contract sau când avem contracte directe cu alți consumatori se depune de cel care este contactat”, a declarat Veceslv Eni, director Termoelectrica.

Spitalele vor fi conectate la agentul termic dacă temperaturile vor continua să scadă. Administrația Spitalului Clinic Municipal Nr.1 spune că, deocamdată, conectarea căldurii nu este necesară.

Toamna aceasta ne mângâie cu un timp extraordinar de frumos. Ceea ce se referă la temperaturile din spital vreau să zic că este o stabilitate. Este la 22-24 de grade, dar la necesitatea nu este o problemă, conectăm climatizatoarele, le permitem reșourile electrice”, a menționat Bejan Alina, vicedirector Probleme Obstetrico-ginecologice. „De mare ajutor le sunt climatizoarele și reșourile – așa că mămicile și picii lor nu îngheață încă”, a mai menționat aceasta

„La noi toți copii nou-născuți imediat sunt amplasați pe abdomenul mamei care se află timp de două ore după este pus pe această masă specilă care este încălzită cu o sursă de cărdură de sus”, a spus Bejan Alina, vicedirector Probleme Obstetrico-ginecologice.

„Dacă noaptea se mențin temperaturile joase s-ar putea ca săptămâna aceasta să solicităm agent termic pentru că avem spitale de copii. De exemplu spitalul Nr. 1 de copii se tratează copii de la o lună până la doi ani. Avem spitalul de boli contagioase acolo au și încălzire autonomă”, a menționat Mihai Moldovanu, șef Direcția Sănătate Primăria Chișinău.

Până acum „Termoelectrica” a primit șapte cereri de conectare la energie termică – toate de la agenți economici.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!