/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Cer încetarea finanțării Moldovei. Europarlamentarii denunță oligarhia moldovenească

missing
03 octombrie 2017, ora 14:55

Semnatarii – 19 europarlamentari – deplâng faptul că sprijinul pentru parcursul european al țării a scăzut dramatic „din cauza nivelului înalt al corupției și a incapacității autorităților de a răspunde nevoilor și preocupărilor cetățenilor simpli”.

Eurodeputații reiterează îngrijorarea cu privire la deteriorarea statului de drept, justiția selectivă ca instrument de exercitare a presiunii politice asupra oponenților politici, investigarea insuficientă a fraudei bancare din 2014 și pluralismul mass-media. Anterior, și noul șef al Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, a spus clar că de acum încolo UE va oferi bani Chișinăului doar contra reforme.

Totuși, ministrul moldovean al Finanţelor, Octavian Armașu, a declarat că speră ca Moldova să primească prima tranșă din ajutorul de 100 de milioane de euro promis de UE până la sfârșitul acestui an. Potrivit directorului IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, în perioada 2014-2018, din cauza neimplementării reformelor prevazute în Acordul de Asociere, Moldova a ratat 60% din finanțarea UE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram