/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Aduceau alcool din regiunea transnistreană și îl comercializau la Chișinău. Trei bărbați, reținuți

missing
03 octombrie 2017, ora 11:18

După patru luni de documentare, poliția a stabilit că gruparea infracțională era condusă de un bărbat de 34 de ani.
Acesta, împreună cu alte persoane produceau băuturi alcoolice în zona centru a Republicii Moldova, cât și comercializau la negru alcool etilic.

Totodată, poliția a stabilit că, alcoolul era transportat din regiunea Transnistreană prin postul vamal intern r. Criuleni spre mun.Chișinău în remoci-cisterne, care sunt destinate transportării cimentului, în interiorul lor erau confecționate ascunzişuri specializate transportării vaselor din masă plastică cu alcool etilic.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate, la 29 septembrie curent, forțele de ordine au reținut în flagrant membrii grupării în timp ce descărcau din două camioane peste 140 de vase de plastic cu alcool etilic a câte 22 litri fiecare, depistându-se circa peste 3000 litri de alcool, ascunse în locurile special amenajate a remorcii destinate transportării cimentului.

De asemenea, în baza declarațiilor a marturilor s-a stabilit că, schema frauduloasă este implimentată din luna iunie până în septembrie 2017, astfel, membrii grupării au transportat și comercializat aproximativ peste 120 tone de alcool etilic.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate în depozite, domicilii, automobile, au fost depistate și ridicate: aproximativ 3000 litri de alcool etilic, 6000 de sticle cu vol.1,5 l de băutură alcoolică slabă fără acte de proviniență, telefoane mobile, 650 000 lei, bani proveniți din activitatea ilegală, înscrisuri de tip ciornă a activității frauduloase a întreprinderii, un registrator video.

Totodată, au fost ridicate și două autocamioane, două remorci cisterne, aproximativ peste 52 toane de ciment, un microbus care era destinat transportării a acloolului etilic în mun.Chișinău, un jeep de model Chevrolet.

În urma operațiunii desfășurate au fost reținuți în conformitate cu prevederile art.166 Cod Penal, trei membri ai grupării criminale, ulterior, la 30 septembrie curent, instanța de judecată le-a înaintat învinuiților arest pe un termen de 30 zile în izolatorul de detenție.

Acest caz a fost documentat în cadrul cauzei penale sub prizma art, 248 alin. 5 Cod Penal al RM. Însă acțiunile infractorilor cad sub prisma art.241 ”practicarea ilegală a activității de întreprinzător”, art. 244 ”evaziune fiscală”, art.249 ”eschivarea de la achitarea plăților vamale ”Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Contrabanda” se pedepsește cu se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Menționăm, în scopul protejării consumatorilor și evitării apariției pe piața autohtonă a mărfurilor de proastă calitate, polițiștii organizează sistematic razii de profilaxie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram