/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Plahotniuc la flatat pe Ghimpu. PDM a anunțat că va boicota referendumul anti-Chirtoacă

missing
03 octombrie 2017, ora 17:23

„Această inițiativă este una nu doar a Partidului Socialiștilor, dar și a președintelui țării, Igor Dodon. Inițiativă care este una strict politică, strict electorală. În contextul dat, Partidul Democrat declară că nu participă la acest referendum”, a declarat Vitalie Gămurari, purtătorul de cuvânt PDM.

„M-ați șocat cu această decizie a PD-ului. Sunt șocat să aud acest răspuns. Dați-mi voie să mă gândesc. Eu am dovezi că tot ce a avut loc împotriva primarului general Dorin Chirtoacă, în cadrul consiliului și în afara consiliului, a fost cu sprijinul PD-ului. Mă bucur că și-au amintit că am fost colegi de coaliție, am făcut multe lucruri bune. Mă bucur, poate le-a deschis Dumnezeu cartea. Au înțeles că e deajuns câte păcate au”, a menționat ulterior Mihai Ghimpu în cadrul unei conferințe de presă.

O stratagemă similară democrații au aplicat la alegerile prezidențiale din 2016. Atunci, PD l-a retras din cursa pe Marian Lupu, explicând că a făcut asta pentru a-i crește șansele Maiei Sandu. La modul practic, însă, analiștii politici au sesizat că întreaga mașinărie propagandistică a PD a lucrat în favoarea lui Igor Dodon. Opoziția spunea atunci că mărul oferit de PD Maiei Sandu era unul otrăvit. În ultimele zile PL, PAS, PLDM, PNL și Partidul Unității Naționale au anunțat că vor boicota referendumul anti-Chirtoaca.

Scrutinul ne va costa 9 milioane de lei și va avea loc la 19 noiembrie. Primarul suspendat al capitalei a declarat ca nu-i este frica de inițiativa socialiștilor, declarându-se victima unor jocuri politice.

Dorin Chirtoaca se află în arest la domiciliu de aproape 4 luni, fiind cercetat penal în două dosare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram