Cu animalele de companie la birou! Câțiva angajați din capitală își petrec orele de muncă într-un mod mai neobișnuit. Pentru ca ziua de muncă să treacă mai repede și mai productiv, administrația unei companii IT s-a gândit să le permită angajaților să vină la muncă cu animalele de companie. Mai mult, șefii companiei au adoptat câteva pisici, iar locul de muncă al angajaților a devenit casa lor.

În timp ce angajații companiei își îndeplinesc atribuțiile de serviciu, „micii prieteni” au grijă să creeze o atmosferă degajată și prietenoasă. Ea este Yalla – o cățelusă de vânătoare tare îndrăzneață și prietenoasă. Stăpânul ei spune că atunci când se pornește la muncă, nu uită să o ia și pe ea, întrucât aceasta îi face ziua mai dinamică.

Este de o rasă deosebită și e foarte energică. Uneori, este imposibil să o domolești”, explică angajatul, Garr Reid.

Pe lângă pisici și căței, de 2-3 ori în săptămână, aici sunt prezenți și doi dihori aduși din Odesa. Sunt foarte prietenoși cu toate animalele.

Le place să se joace împreună, dar și cu Yalla, aleargă. Mai mult de jumătate de zi, ei dorm afară sub foișor”, povestește proprietarul, Evghenii Notarius.

Pe coridoarele companiei se zbenguiesc trei câini, trei pisici și doi dihori. Toate cele trei pisici au fost adoptate. Doar că relația lor cu câinii lasă de dorit.

Noi am adoptat toate trei pisici. Prima a fost aceasta alba, apoi Rubby și ultima a fost Vudu. Vudu a avut un pic de complicații, dar noi le-am rezolvat la veterinar. – Relația cu câinii cum este? –Nu se iubesc, dar se iubesc în schimb cu dihorii”, afirmă Dana Marusic, șefa de personal.

Administrația firmei spune că a decis să le permită angajaților să-și aducă animalele de companie la serviciu pentru că își petrec aici cea mai mare parte a zilei. Iar în compania animalelor ziua de muncă trece mai productiv. Unele chiar trăiesc aici.

„Animalele primesc doza necesară de iubire și atenție. Ele trăiesc aici, adică ele stau aici permanent, sunt ale tuturor”, explică Dana Marusic.

Angajații spun că sunt fericiți să-și petreacă ziua de muncă în compania animalelor și chiar dacă sunt gălăgioase, asta nu îi deranjează. Nu toți, însă, sunt de acord să își aducă animalele de companie aici.

Aici este mare gălăgie, în special dacă sunt dihorii și câinii. Am acasă un pisoi. Mă strădui să am grijă de el, să se simtă confortabil, de aceea îl las acasă”.

Este un plus mare, deoarece poți să vii să-i gâdili pe Rubby sau pe Vudu”.

În alte țări ale lumii, cum ar fi America și România, se practică demult ca angajații să vină la serviciu împreună cu animalele de companie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!