/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Privilegiul de a salva vieți. Pompierii își comemorează camarazii printr-un campionat

missing
04 octombrie 2017, ora 18:17

Printre pompierii comemorați a fost și Ivan Mogailîc, cel care anul trecut a murit în timp ce încerca să salveze mai multe persoane dintr-un depozit care ardea. Colegul său își aduce aminte cu drag de el și spune că e unicul său prieten care a decedat în misiune.

Dnul Ion mi-a fost coleg, subaltern și foarte bun prieten. În ziua când s-a întâmplat totul, am fost împreuna la acel incendiu și cunosc în detalii foarte bine cum s-a întâmplat. A luptat și el foarte mult și noi am luptat foarte mult la acest incendiu. A fost un incendiu destul de complicat pentru noi”, afirmă șeful Centrului de Intervenție Operativă, Anatol Medalnicov.

Cu lacrimi în ochi își amintesc de cei care s-au jertfit pentru alții rudele salvatorilor. Soțul Galinei a decedat când a încercat să stingă un incendiu la Soroca, acum 10 ani. A lăsat în urmă un băiat, Nichita.

Nu pot să vă spun, a fost strașnic. Știind că îmi trimit soțul la serviciu, dar răspunsul este că nu-i”, spune Galina Ghimlețchi, soția pompierului decedat

Acest tată și-a pierdut ambii feciori în misiune. „S-a ntâmplat, au venit la lucru, dar acasă nu au mai venit și noi, părinții, am suferit”.

Salariile mici sunt o problemă, dar și pasiunea de a salva vieți contează.

Nu este destul de motivant, dar neavând necesitatea. Dar ce salariu aveți? 3500 de lei. Cu riscul de ați pierde viața.

Cinstit, nu chiar. Undeva de la 4 până la 5”.

Nu chiar. Pentru altceva lucrăm aici. Pentru ce? Din plăcere.”

Participanții la competiție s-au întrecut la alergat.

Normal. Cum vă simțiți? Data viitoare. Tot e bine”.

Greu. Timpul de afară, ploaia a pornit. Cred că e norocul, pentru că se le unești e greu”.

Competiția se desfășoară anual din 1993. Astăzi, la Valea Morilor, a avut loc prima probă – depășirea pistei cu obstacole. Mâine, urmează urcarea pe scară și pătrunderea prin geam la etajul 4. Vineri va avea loc ultima proba și, tot atunci, vor fi desemnați câștigătorii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram