/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Copii moldovenilor din diasporă se vor putea bucura de spectacolul Teatrului de Păpuși „Licurici” - „Capra cu trei iezi”

05 octombrie 2017, ora 08:24

Turneul se desfășoară în scopul promovării poveștilor lui Ion Creangă în rândurile copiilor din diasporă, consolidării relaţiilor acestora cu părinţii și stabilirii legăturilor emoționale cu țara natală. Povestea „Capra cu trei iezi”, scrisă de marele scriitor al neamului Ion Creangă va constitui, pentru copiii conaționalilor noștri stabiliți peste hotare, o revelație a eroilor din poveștile sfătosului bunic din Humulești.

Adresarea privind prezentarea unui spectacol copiilor moldovenilor de peste hotare a venit din partea profesorilor care activează în cadrul centrelor educaționale, deschise în diasporă și a fost reiterată cu ocazia desfășurării Zilelor Diasporei de către membrii asociațiilor diasporei, precum și de părinții copiilor care au participat la ediția din acest an a Programului guvernamental DOR – Diasporă*Origini*Reveniri.

Turneul Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în parteneriat cu Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova, cu susținerea financiară a Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare și, bineînțeles, cu suportul și implicarea asociațiilor din diasporă.

Cu acest prilej, Biroul relații cu diaspora face apel către toți părinții, să verifice graficul petrecerii spectacolelor, să lase grijile la o parte și împreună cu copilașii lor să vină la teatru, pentru a savura momente unice, care să le amintească de spiritul copilăriei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram