Primăria municipiului Chişinău informează că toate proiectele înaintate spre finanţare prin mecanismul bugetării civile în anul 2017 vor fi realizate şi implementate.

Decizia a fost luată de către comisia pentru evaluarea proiectelor depuse spre finanţare prin intermediul Bugetului civil pentru anul 2017. Astfel, toate cele 49 de proiecte înaintate de grupurile de cetăţeni şi supuse votului urmează a fi implementate, pe parcursul anului 2017 – 2018.

Membrii comisiei au propus primarului general interimar al capitalei, Nistor Grozavu, să emite dispoziţia privind implementarea proiectelor şi să stabilească subdiviziunea responsabilă de realizarea fiecărui obiectiv în parte.

De asemenea, s-a decis ca în zilele următoare va fi convocată o şedinţă cu participarea reprezentanţilor tuturor grupurilor de iniţiativă, pentru a informa cetăţenii modalitatea de implementare a proiectelor.

Informăm că în anul 2017, primul în care în Chişinău se implementează mecanismul de bugetare participativă, cetăţenii au depus spre finanţare 53 de proiecte. Din acestea, 49 au fost acceptate şi propuse spre procedura de vot. Valoarea proiectelor depuse este de peste 4,2 milioane lei, iar cofinanţarea din partea grupurilor de iniţiativă este de 1,4 milioane lei, în condiţiile în care din bugetul municipiului Chişinău pentru implementarea bugetării civile a fost alocat 1 milion de lei. De asemenea, au fost colectate peste 4700 de semnături din partea cetăţenilor pentru susţinerea proiectelor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!