Primăria va implementa toate cele 49 de proiecte depuse spre finanţare prin mecanismul bugetării civile

05 octombrie 2017, ora 09:58

Decizia a fost luată de către comisia pentru evaluarea proiectelor depuse spre finanţare prin intermediul Bugetului civil pentru anul 2017. Astfel, toate cele 49 de proiecte înaintate de grupurile de cetăţeni şi supuse votului urmează a fi implementate, pe parcursul anului 2017 – 2018.

Membrii comisiei au propus primarului general interimar al capitalei, Nistor Grozavu, să emite dispoziţia privind implementarea proiectelor şi să stabilească subdiviziunea responsabilă de realizarea fiecărui obiectiv în parte.

De asemenea, s-a decis ca în zilele următoare va fi convocată o şedinţă cu participarea reprezentanţilor tuturor grupurilor de iniţiativă, pentru a informa cetăţenii modalitatea de implementare a proiectelor.

Informăm că în anul 2017, primul în care în Chişinău se implementează mecanismul de bugetare participativă, cetăţenii au depus spre finanţare 53 de proiecte. Din acestea, 49 au fost acceptate şi propuse spre procedura de vot. Valoarea proiectelor depuse este de peste 4,2 milioane lei, iar cofinanţarea din partea grupurilor de iniţiativă este de 1,4 milioane lei, în condiţiile în care din bugetul municipiului Chişinău pentru implementarea bugetării civile a fost alocat 1 milion de lei. De asemenea, au fost colectate peste 4700 de semnături din partea cetăţenilor pentru susţinerea proiectelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram