Un jurnalist îl pune din nou la respect pe Igor Dodon. Fotoreporterul Constantin Grigoriță a atacat Președinția în judecată. Asta după ce de mai multe ori i-a fost îngrădit accesul la evenimentele publice cu participarea șefului statului. Cererea de chemare în judecată a fost acceptată de Judecătoria Buiucani, iar prima înfățișare va avea loc în luna noiembrie. Anterior, cei de la Președinție au anunțat că decizia de a-i interzice lui Grigoriță accesul la evenimentele organizate de șeful statului aparține pazei șefului statului.

„Președintele are imunitate la declarații politice, dar nu trebuie să îngrădească accesul la informații nu doar ziariștilor, ci și unui simplu cetățean al Republicii Moldova. Am invocat faptul că îmi este îngrădit accesul la informații”, susține foto-jurnalistul Constantin Grigoriță.

Fotoreporterul nu pretinde nici un ban de la instituția prezidențială, ci doar să i se permită să-și exercite meseria – acces la evenimentele de interes public.

„De la instanță vreau pur și simplu să fiu să am acces la toate evenimentele publice la președinția Republicii Moldova, și cer răspunsuri la toate întrebările mele adresate președintelui Republicii Moldova,” mai adaugă Grigoriță.

Prima ședință de judecată în dosarul jurnalistului împotriva Președinției va avea loc la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani la 13 noiembrie.

Anterior, în cadrul unei conferințe de presă, Constantin Grigoriță, care a luptat în 1992 pentru apărarea integrității teritoriale a Republicii Moldova, l-a întrebat pe Igor Dodon „Cum poți să te închini în fața agresorului?” după o întâlnire a șefului statului cu șeful grupării separatiste de la Tiraspol. De atunci, fotoreporterul nu a mai fost lăsat să intre la evenimentele publice cu participarea lui Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!