/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Ion Corcodel, asasinul lui Veretco și membrul grupării lui „Borman”, reținut și el pentru trafic de droguri

missing
05 octombrie 2017, ora 18:16

Deși nu a fost încătușat anul trecut, când a fost condamnat de Judecătoria Orhei la 8 ani de închisoare cu executare pentru omorul lui Alexei Veretco, Ion Corcodel a ajuns pe mâna poliției acum câteva zile, fiind suspectat de trafic de droguri.

Mai mult, în dosarul lui Veretco a figurat și capul grupării „Borman”, Oleg Pruteanu, reținut și el acum de procurori, dar achitat în cazul asasinării lui Veretco. In același dosar a figurat și deputatul democrat Constantin Țuțu, achitat și el anul trecut.

„A-l recunoaște vinovat pe inculpatul Corcodel Ion.”
„A-l achita pe inculpatul Pruteanu Oleg în comiterea infracțiunii.”
„A-l achita pe inculpatul Țuțu Constantin.”

Ca o premoniție pentru cei doi reținuți acum pentru trafic de droguri au răsunat cuvintele rostite anul trecut de mama lui Alexei Veretco, împușcat mortal de Ion Corcodel.

„– Dumnezeu să îi miluiască. Lacrimile mele pe buruieni nu se vor duce. O să îi cosească Dumnezeu pe toți câte oleacă. O să îi ducă lângă Alioșa mei pe toți.”

Ion Corcodel s-a plimbat până acum la libertate pentru că decizia Judecătoriei Orhei nu era definitivă. Acum însă, împreună cu Oleg Pruteanu, acesta este învinuit de trafic de droguri. Deputatul Constantin Țuțu, deși declara anul trecut că îl cunoaște pe Corcodel, astăzi a refuzat să spună dacă știe ceva și despre implicarea acestuia în schemele cu stupefiantele.

„– Dumneavoastră pe domnul Corcodel îl cunoașteți?
– Da, am declarat asta în judecată că îl cunosc din sala sportivă. Am făcut cunoștință cu el. Nu suntem rude, nu suntem …”

Dosarul în care Ion Corcodel a fost găsit vinovat de omorul lui Alexei Veretco se află acum la Curtea de Apel.

Avocatul acestuia, Ion Vâzdoagă, nu a răspuns la telefon pentru comentarii. Ion Corcodel și Oleg Pruteanu, alias „Borman”, împreună cu alți doi bărbați au fost reținuți duminică seara pentru trafic de droguri și crearea unei grupări criminale. Procurorii au stabilit că indivizii au reușit să pună în circulație peste 650 de kilograme de hașiș pe care îl transportau din Spania în Federația Rusă și Republica Moldova, obținând din asta peste un milion de euro. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de pușcărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram