/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ TV8 a acționat în judecată Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Dragoș Vicol: „Este dreptul vostru!”

missing
05 octombrie 2017, ora 17:26

CCA urma să emită doar două decizii. Fie să accepte transmiterea licenței către o altă entitate, fie să refuze, iar, în eventualitatea unui refuz, să explice foarte clar pe puncte din ce motive este refuzul. Și atunci omul știe ce are de făcut la următorul pas, le înlătură și vine data următoare și depune”, Susține Victor Panțiru, avocatul TV8.

Deoarece CCA a amânat luarea unei decizii pe un termen nelimitat, adică până la o hotărâre definitivă a instanței de judecată, compania „Analitic Media Grup” și Asociația Obștească „Media Alternativă” au atacat decizia de amânare a regulatorului în judecată. CCA și-a motivat acțiunile printr-o pretinsa datorie a TV8 pentru drepturile de autor, care, însă, nu are nici o legătură cu procesul de cesionare a licenței.

Dacă în primul caz, în prima ședință CCA, a existat o scrisoare din partea ORDA și Copyright, precum că ei sunt împotriva cesionării licenței, la a doua ședință așa scrisori n-au existat. Mai mult de atât, „Analitic Media Grup” nu fuge nicăieri, noi ne asumăm datoriile și noi avem scrisori de garanție cu creditorii noștri și este normal că o să le întoarcem”, menționează Cristina Guțu, director „Analitic Media Grup”.

Administrația „Analitic Media Grup” spune că, de fapt, CCA își propune blocarea activității postului nostru de televiziune. „Ei știu cât de mult depindem noi de finanțările externe și de granturi, iar acești bani, care urmează să vină, ei pot veni doar pe asociația obștească. Mai mult de atât, noi știm că există precedente și au mai fost cesionate licențe de la o companie la alta deși existau datorii. Și asta nu a împiedicat CCA-ul să permită cesionări de licență ale unor TV și ale unor posturi de radio”, a mai adăugat Guțu.

Contactat de TV8, președintele CCA, Dragoș Vicol, a menționat că este dreptul nostru legal să contestăm decizia regulatorului. Anterior, acesta susținea într-un comunicat că CCA a acționat corect. După ce mai multe ONG-uri de media și-au exprimat îngrijorarea față de această tergiversare vădit intenționată de examinare a cesionării licenței TV8 către o asociație de profesioniști media, Consiliul Coordonator al Audiovizualului le-a atact, acuzând semnatarii de dezinformare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram