Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care permite recrutarea militarilor străini pentru a participa la operații militare în afara Rusiei. Decretul a fost publicat pe portalul oficial al informațiilor juridice a Federației Ruse.

Astfel, potrivit documentului se permite trimiterea militarilor străini care servesc pe bază de contract în afara Rusiei pentru a participa la operațiuni de menținere a păcii și antiterorism.

De asemenea, s-au făcut modificări și în dispoziție privind procedura de trecere a serviciului militar.

„Soldații care sunt cetățeni străini participă la îndeplinirea sarcinilor în condițiile legii marțiale, precum și în contextul conflictelor armate, în conformitate cu principiile și normele recunoscute în general ale dreptului internațional”, se arată în document.

Modificările au fost introduse în documentul semnat în 2003, care permite militarilor străini să activeze în armata rusă în bază de contract, însă doar în calitate de soldaţi şi marinari, nu şi ofiţeri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!