/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Mai multă putere pentru Dodon. Socialiștii încep colectarea semnăturilor pentru o Republică Prezidențială

09 octombrie 2017, ora 12:44

Autoritățile au interzis organizarea unui referendum consultativ – iar noi vom organiza acest referendum în fiecare localitate din țară, pe fiecare stradă, în fiecare curte și în fiecare casă. Împreună cu colegii din PSRM am decis să dăm startul Campaniei Naționale de colectare a semnăturilor pentru trecerea la o republică prezidențială din data de 16 octombrie, curent”, a scris Dodon după ședința consiliului.

Socialiștii au anunțat că sarcina lor este să colecteze cel puțin 70% din semnăturile tuturor cetățenilor țării care au drept de vot. „Ulterior, aceste semnături vor fi transmise tuturor organelor puterii de stat ale țării, precum și Congresului PSRM ca argument pentru introducerea modificărilor în Programul partidului”, se spune într-un comunicat al Partidului.

În același comunicat PSRM afirmă că doar președintele Igor Dodon acționează în numele poporului și pentru binele poporului. Iar, ei, socialiștii, condamnă categoric toate acțiunile Guvernului și majorității parlamentare condusă de Partidul Democrat, privind obstrucționarea acțiunilor Președintelui Republicii Moldova; privind încercarea de a-l priva de împuternicirile prevăzute de Constituția Republicii Moldova.

Amintim că în urma protestelor din 24 septembrie 2017 din trei orașe ale țării: Cahul, Anenii Noi și Bălți, socialiștii au adoptat o Rezoluție prin care și-au propus să colecteze semnături pentru trecerea la republică prezidențială. În cadrul protestelor participanții scandau lozinci în susținerea președintelui și contra guvernării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram