Premiul Nobel pentru Științe Economice 2017 a fost acordat profesorului Richard H. Thaler de la Universitatea din Chicago pentru „contribuția sa la înţelegerea dimensiunii psihologice a economiei”. Anunțul a fost făcut de comitetul Nobel luni, 9 octombrie.

Richard H. Thaler a încorporat ipoteze realiste psihologice în analizele de luare a deciziilor economice. Prin cercetarea consecințelor raționalității limitate, a preferințelor sociale și a lipsei de auto-control, el a arătat cum aceste trăsături umane afectează în mod sistematic deciziile individuale, precum și rezultatele pe piață, se arată în comunicatul instituției.

Contribuțiile lui Thaler au construit o punte între analizele economice și psihologice ale luării deciziilor individuale. Constatările sale empirice și perspectivele teoretice au contribuit la crearea unui nou și rapid expansiv domeniu al economiei comportamentale, care a avut un impact profund asupra multor domenii ale cercetării și politicii economice.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!