Anul acesta, organizatorii sărbătorii Hramul Chișinăului ne promit o petrecere pe cinste. Focuri de artificii, distracție cât cuprinde cu interpretul roman, Ștefan Bănică Junior, și oaspeți speciali din străinătate. Amatorii de darts, armwerestling, șah și dame se vor întrece în competiții cu angajații „Termoelectrică” care vin și cu premii generoase. Autoritățile cheamă chișinăuienii să fie decenți și să dea mai puțin cu păhărelul.

Hramul Chișinăului va începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Șfânt, după care va fi oficiata liturghia la Catedrala Metropolitană. Start propriu-zis sărbătorii va fi dat prin activitățile cultural-artistice organizate de preturile de sector.

„Platourile preturilor de sector vor începe de la strada Ismail până la strada Mihai Viteazu. De asemenea vor urca pe scenă artiști de muzică populară, ușoară, clasică de toate vârstele. Avem confirmată prezența la primăria municipiului Chișinău a 14 delegații”, a menționat Vadim Branzaniuc, ofițerul de presă la Primăria Chișinău.

De hramul Chișinăului, în piața Marii Adunări Naționale, vor evolua mai multe colective artistice ale instituțiilor de învățământ din oraș, dar și artiști autohtoni. Invitatul serii este Ștefan Bănică Junior care va evolua alături de orchestra Fraților Advahov și Alex Calancea Band.

Pentru asigurarea ordinii publice, poliția capitalei va fi în număr mare la datorie până la ora 23.00. La dispoziția orășenilor vor fi puse mai multe tomberoane și WC-uri mobile. Petrecăreții sunt îndemnați să nu consume în mod abuziv alcool.

„Agenții economici care realizează servicii să realizeze băuturile spirtoase ușoare, adică doar bere și vin. Cognacul, rachiul este strict interzis fiindcă e o sărbătoare și nu vin încoace ca să se îmbete. În afară de aceasta, la orele 9 mulți agenți economici pregătesc frigărui, iar mirosul ajunge în biserică. Este o doleanță vă rog frumos”, susține Silviu Mușuc, șef adjunct al Poliției Capitalei.

Mai aproape de chișinăuieni, de ziua orașului, va fi întreprinderea „Termoelectrica”. Aceasta va amenaja un punct unde orășenii vor fi informați despre sistemul de centralizat de încălzire și, în plus, vor organiza competiții.

„Învinge un angajat „Teromoelectrica” la darts, învinge un angajat „Termoelectrica” la armwrestrilg și învinge un angajat „Termoelectrica” la șah și dame. Premiul mare – trei luni căldură și apă caldă menajeră gratis, premiul doi va cuprinde două luni de zile, noiembrie și decembrie și premiul trei va cuprinde luna decembrie gratis”, a menționat Veaceslav Eni, director S.A. „Termoelectrica”.

Cei care nu au datorii la apă caldă menajeră și sunt consumatori „Termoelectrica” vor putea participa la o tombolă cu premii.

Hramul orașului Chișinău este sărbătorit anual pe data de 14 octombrie. Anul acesta, distracția va culmina cu focuri de artificii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!