/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ștefan Bănică JR. vine la Hramul Chișinăului. Autoritățile promit o mare petrecere cu focuri de artificii

09 octombrie 2017, ora 18:56

Hramul Chișinăului va începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Șfânt, după care va fi oficiata liturghia la Catedrala Metropolitană. Start propriu-zis sărbătorii va fi dat prin activitățile cultural-artistice organizate de preturile de sector.

„Platourile preturilor de sector vor începe de la strada Ismail până la strada Mihai Viteazu. De asemenea vor urca pe scenă artiști de muzică populară, ușoară, clasică de toate vârstele. Avem confirmată prezența la primăria municipiului Chișinău a 14 delegații”, a menționat Vadim Branzaniuc, ofițerul de presă la Primăria Chișinău.

De hramul Chișinăului, în piața Marii Adunări Naționale, vor evolua mai multe colective artistice ale instituțiilor de învățământ din oraș, dar și artiști autohtoni. Invitatul serii este Ștefan Bănică Junior care va evolua alături de orchestra Fraților Advahov și Alex Calancea Band.

Pentru asigurarea ordinii publice, poliția capitalei va fi în număr mare la datorie până la ora 23.00. La dispoziția orășenilor vor fi puse mai multe tomberoane și WC-uri mobile. Petrecăreții sunt îndemnați să nu consume în mod abuziv alcool.

„Agenții economici care realizează servicii să realizeze băuturile spirtoase ușoare, adică doar bere și vin. Cognacul, rachiul este strict interzis fiindcă e o sărbătoare și nu vin încoace ca să se îmbete. În afară de aceasta, la orele 9 mulți agenți economici pregătesc frigărui, iar mirosul ajunge în biserică. Este o doleanță vă rog frumos”, susține Silviu Mușuc, șef adjunct al Poliției Capitalei.

Mai aproape de chișinăuieni, de ziua orașului, va fi întreprinderea „Termoelectrica”. Aceasta va amenaja un punct unde orășenii vor fi informați despre sistemul de centralizat de încălzire și, în plus, vor organiza competiții.

„Învinge un angajat „Teromoelectrica” la darts, învinge un angajat „Termoelectrica” la armwrestrilg și învinge un angajat „Termoelectrica” la șah și dame. Premiul mare – trei luni căldură și apă caldă menajeră gratis, premiul doi va cuprinde două luni de zile, noiembrie și decembrie și premiul trei va cuprinde luna decembrie gratis”, a menționat Veaceslav Eni, director S.A. „Termoelectrica”.

Cei care nu au datorii la apă caldă menajeră și sunt consumatori „Termoelectrica” vor putea participa la o tombolă cu premii.

Hramul orașului Chișinău este sărbătorit anual pe data de 14 octombrie. Anul acesta, distracția va culmina cu focuri de artificii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram