În memoria participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl va fi edificat un monument la Ocnița

11 octombrie 2017, ora 15:43

Monumentul în memoria participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Centrala Atomoelectrică din Cernobîl va fi edificat în scuarul Independenţei din oraşul Ocniţa. La lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl au participat 33 de persoane din raionul Ocniţa, dintre care în viaţă mai sunt 25 de persoane.

Cheltuielile pentru lucrările de proiectare, executare, edificare a monumentului şi amenajare complexă a terenului aferent vor fi acoperite din contul bugetului raional Ocniţa, precum şi din donaţii şi sponsorizări.

Totodată, în scopul eternizării memoriei omului politic Ion Costin, deputat în Sfatul Ţării, primar de Chişinău în perioada 1933­ – 1937, şi cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la naştere, va fi edificat bustului lui Ion Costin, în satul Ghidighici, municipiul Chişinău.

Cheltuielile pentru elaborarea documentaţiei de proiect, executarea, edificarea bustului şi amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare provenite din donaţii şi sponsorizări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram