/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Pavel Filip, către angajații ANRCETI: Sugerez celor de la agenție să se ridice din fotoliile moii pe care le au

missing
11 octombrie 2017, ora 18:00

Filip susține că s-a adresat personal către ANRCETI și a solicitat explicații privind calitatea telefoniei mobile, afirmând că primind un răspuns mai mult formal, „decât un răspuns pe care ar trebui să-l primesc de la o instituție serioasă”, așa că a decis să discute problema la nivel de Executiv.

„Eu, personal, mă confrunt cu foarte multe probleme atunci când cade rețeaua, mă deplasez prin republică. Nu mai vorbesc de acoperirea cu internet mobil. Or, operatorii care au obținut o licență din partea statului trebuie să-și respecte obligațiunile. Avem o instituție în acest sens care se numește ANRCETI și are obligația să supravegheze, să monitorizeze, cum întocmai se respectă condițiile licenței”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, premierul spune că prin răspunsul primit, responsabilii ANRCETI susțin că trebuie să formeze grupuri de lucru și să examineze. „Eu nu înțeleg. Ori ei au uitat că eu am fost responsabil de acest domeniu cinci ani de zile și cunosc cu lux de amănunte ce se întâmplă acolo. Acoperirea trebuie să fie conform licenței pe drumurile naționale, nu doar în procente stabilite”, a declarat prim-ministrul.

Astfel, acesta le-a sugerat responsabililor să-și părăsească fotoliile confortabile și să se apuce de lucru. „Sugerez celor de la agenție să se ridice din fotoliile moii pe care le au, înțeleg că sunt foarte confortabili și cu salariile pe care le au, și să-și îndeplinească obligațiunile”.

Totodată, premierul a sublinia că există toate instrumentele în acest sens, „de aceea trebuie să se mai lepede de înțelegerile pe care le au cu operatorii și să-și respecte obligațiile de serviciu”, a conchis Filip.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram