/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Chirtoacă nu-i ca Șor. Judecătorii i-au prelungit arestul la domiciliu cu 30 de zile

missing
11 octombrie 2017, ora 18:41

„Se respinge ca neîntemeiată cererea formulată de partea apărării privind amânarea examinării cauzei penale până la finisarea perioadei de desfășurare a referendumului consultativ, precum și privind revocarea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu. Se admite demersul procurorului privind prelungirea cu 30 de zile a termenului de deținere în stare de arest la domiciliu”.

„Este o decizie absurdă pentru că în condițiile în care avem și chestiunea cu referendumul și chestiunea cu dosarul penal ele nu pot exista împreună. Ori merge procesul penal și nu are loc referendum, ori are loc referendum și nu merge procesul penal. Eu nu cred că aș fi avut nevoie de mare fond electoral. Aș fi solicitat, poate, numai întâlniri cu cetățenii cu prezentarea raportului de activitate pe 10 ani”, a declarat Dorin Chirtoacă.

„Au fost în consecutivitate făcute mai multe încălcări pe cauza respectivă și, evident, o să ne adresăm la CEDO, pe toate aspectele de încălcare care au avut loc,” a menționat avocata Tatiana Iovu.

Pe de altă parte, procurorul susține că nu a încălcat nimic, iar arestul la domiciliu este necesar din motiv că riscurile de eschivare nu s-au diminuat.

Inclusiv influențarea martorilor în proces, riscul comiterii infracțiunii prin identificarea martorilor de a-și schimba declarațiile. Inclusiv Codul electoral, articolul la care au făcut referire partea apărării, prevede și restricții anume pentru a fi preîntâmpinate infracțiuni”, afirmă procurorul Dumitru Iovu.

Dorin Chirtoacă este bănuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, dar și de prejudicierea bugetului municipal cu aproape 66 de milioane de lei în cel de-al doilea dosar în care acesta are statut de bănuit. Referendumul local pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al capitalei va avea loc pe 19 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram