Deputatul PD, Constantin Țuțu, a fost astăzi la Curtea de Apel, în dosarul Veretco, dosar în care a fost achitat de Judecătoria Orhei. Familia lui Alexei Veretco, ucis în pădurea de la Orhei în 2012, a contestat decizia primei instanțe, la Curtea de Apel, iar pentru că martorii audiați în primă instanță nu au venit, ședința a fost amânată. Avocatul lui Ion Corcodel, cel care și-a asumat întreaga vină, a refuzat să discute cu echipa TV8.

Avocatul Emanuil Ploșniță care ar reprezenta interesele familiei Veretco, ne-a spus că ședința a fost amânată pentru luna noiembrie, deoarece martorii din partea acuzării nu au fost prezenți.

Urmau să fie prezenți doi sau trei martori care au fost citați și urmau să se prezinte, dar cu regret nu s-au prezentat. Se eschivează de a se prezenta deși procurorul a întreprins tot ce a stat în puteri pentru ca acești martori să se prezinte la ședința de judecată”, a declarat avocatul Emanuil Ploșniță.

Avocatul insistă ca martorii invocați de procuror să fie audiați. Solicitat de TV8, procurorul ne-a spus că democratul Constantin Țuțu a fost prezent deoarece are statut de învinuit pe acest dosar. Inițial ședința ar fi trebuit să aibă loc în biroul 2, dar a fost schimbată într-un alt birou. Pe panouri nu a fost schimbat numărul biroului.

Scrie sala 2, deoarece Colegiul care examinează dosarul în cauză are sala de ședințe sala 2”, ne-a spus ofițerul de presă al Curții de Apel, Octeabrina Popa.

La ședință ar fi fost și deputatul Țuțu, care a evitat ieșirea principală de la Curtea de Apel. Acesta ar fi ieșit prin spate împreună cu magistrații.

Întâmplător am aflat, pentru că nu era nicăieri pe avizier. Nu a ieșit pe ușa de la ședința de judecată, după ce au ieșit toți din sală, sala s-a încuiat ușa și el nu a mai ieșit de acolo, din sala de ședințe, sala numărul 9. A ieșit prin spate cu magistrații”, susține Anatol Matasaru.

Avocatul Ion Vâzdoagă, care îi apără interesele lui Corcodel, a evitat discuțiile cu presa.

Am dureri de cap, așa cum femeile așa și eu spun”, a declarat avocatul.

La ședința de astăzi au fost prezenți Ion Corcodel, Oleg Pruteanu și deputatul Țuțu. Oleg Pruteanu, alias „Borman”, reținut recent pentru trafic de droguri și unul dintre membrii grupării conduse de acesta, Ion Corcodel, au figurat în cazul omorului lui Alexei Veretco, împușcat în 2012 la Orhei. În același dosar a fost implicat și deputatul PD Constantin Țuțu. Anul trecut, Ion Corcodel a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, iar Oleg Pruteanu și Constantin Țuțu au fost achitați. Deși nu a fost încătușat atunci, Ion Corcodel a ajuns pe mâna poliției acum fiind învinuit de trafic de droguri. Contactat de TV8 pentru comentarii, avocatul deputatului democrat, Ion Pruteanu, nu ne-a răspuns la telefon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!