/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ În Federația Rusă a fost inaugurat Centrul moldovenesc cultural-educațional „Plai”

12 octombrie 2017, ora 10:58

Evenimentul de lansare a avut loc în incinta Ambasadei și a fost dedicat Zilei internaționale a profesorului, la care au participat fondatori, profesori și elevi ai centrului respectiv, colaboratori ai Ambasadei, precum și unii reprezentanți ai diasporei moldovenești din Moscova.

În cadrul evenimentului elevii Centrului moldovenesc, au demonstrat publicului nivelul de cunoaştere a limbii de stat, rezultat obținut pe parcursul numai a câteva luni de studii, prezentând o compoziție muzical-literară din poezii și cântece moldovenești.

La finalul evenimentului toți copii au primit în dar câte un abecedar „Albinuța”, scris de Grigore Vieru. Cărțile au fost distribuite misiunii diplomatice de către Biroului relații cu diaspora al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, acțiune destinată copiilor născuți în afara hotarelor.

Foto: brd.gov.md

Foto: brd.gov.md

Foto: brd.gov.md

Foto: brd.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram