/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Oamenii de ştiinţă au găsit AUR în valoare de două milioane de dolari în sistemul de canalizare din Elveţia

12 octombrie 2017, ora 12:40

O cantitate de aur, estimată la 43 de kilograme, este purtată în fiecare an prin sistemele de canalizare elveţiene, arată un studiu al Institutului de ştiinţă acvatică, Eawag.

Valoarea aurului pierdut se ridică astfel la 2 milioane de dolari, preţul curent.

Cercetătorii cred că firele de aur din sistemul de canalizare provin de la faimoasa industrie de ceasuri din Elveţia, dar şi de la rafinăriile de aur din ţară.

Studiul comandat de Oficiul federal pentru mediu a implicat 64 de instalaţii de epurare a apei uzate din toată ţara. În unele zone au fost descoperite concentraţii mai mari de aur decât în altele.

Într-o regiune a Elveţiei, renumită pentru numeroasele rafinării de aur, concentraţia de aur descoperită este atât de mare, încat metalul are potenţial de a fi colectat, spun cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au mai găsit şi alte elemente neaşteptate în apă: cantităţi mari de argint şi chiar minerale rare folosite la fabricarea dispozitivelor electronice.

Cercetătorii estimează că în jur de 3000 de kilograme de argint, în valoare de 1,8 milioane de dolari, preţul actual, se pierd prin canalizarea elveţiană în fiecare an.

Şi nu doar aur şi argint au găsit elveţienii în sistemele de canalizare. Recent, poliţiştii au deschis o anchetă pentru a aflat cum au ajuns în toaletele unor bănci şi restaurante din Geneva 120.000 de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram