Serviciului de Informare și Securitate (SIS), care este condus actualmente de Mihai Bălan, urmează să rămână din 25 octombrie fără conducere. Potrivit procedurii legale, Parlamentul urmează să organizeze concurs de numire în funcție a unui nou conducător.

Directorul SIS este numit în funcţie de Parlament, la propunerea a cel puțin 10 deputați, cu avizul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, pe un termen de cinci ani.

Tudor Deliu, a menționat astăzi la Parlament că Comisia juridică numiri şi imunităţi nu a inițiat încă nici o procedură de anunțare a concursului pentru ocuparea funcției directorului SIS și a celui de la CNA.

Reamintim că, Mihai Bălan a fost numit șef la SIS la data de 25 octombrie 2012 cu votul a 60 de deputați. Comuniştii şi deputaţii neafiliaţi s-au declarat împotrivă.

Menționăm că, din 25 octombrie rămâne vacantă și funcția de director al Centrului Național Anticorupție când expiră mandatul lui Viorel Chetraru. Parlamentul trebuie să anunțe concurs public.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!