/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Și SIS-ul va rămâne până la sfârșitul lunii octombrie fără director

missing
12 octombrie 2017, ora 13:19

Directorul SIS este numit în funcţie de Parlament, la propunerea a cel puțin 10 deputați, cu avizul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, pe un termen de cinci ani.

Tudor Deliu, a menționat astăzi la Parlament că Comisia juridică numiri şi imunităţi nu a inițiat încă nici o procedură de anunțare a concursului pentru ocuparea funcției directorului SIS și a celui de la CNA.

Reamintim că, Mihai Bălan a fost numit șef la SIS la data de 25 octombrie 2012 cu votul a 60 de deputați. Comuniştii şi deputaţii neafiliaţi s-au declarat împotrivă.

Menționăm că, din 25 octombrie rămâne vacantă și funcția de director al Centrului Național Anticorupție când expiră mandatul lui Viorel Chetraru. Parlamentul trebuie să anunțe concurs public.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram