Doi reporteri ai „Ziarului de Gardă” au fost amenințați în plină stradă în timp ce încercau să filmeze un stând-up în preajma clădirii „GBS”, unde își desfășoară activitatea liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Jurnalistele Marina Ciobanu și Viorica Tătaru au fost intimidate de câțiva indivizi care s-au dat drept angajați ai serviciului de securitate al clădirii. Ofițerul de presă al Poliției capitalei, Natalia Stați, a comunicat pentru TV8 că Inspectoratul General de Poliție s-a autosesizat în legătură cu acest caz. Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a condamnat intimidarea jurnaliștilor.

În timp ce realizau un stand-up în fața clădirii Global Business Center, care aparține lui Vlad Plahotniuc, reporterii „Ziarului de Gardă”, Marina Ciobanu și Viorica Tataru, au fost amenințate de câțiva indivizi care s-au dat drept angajați ai instituției.

După câteva clipe în care noi am încercat să poziționăm camera și să facem această filmare, de noi s-au apropiat pe rând câțiva angajați al serviciului de securitate al clădirii care au încercat să nu ne dea voie să filmăm, invocând niște motive absurde”, susține Marina Ciobanu, reporter ZdG.

Jurnalistele au fost nevoite să explice fiecărui agent de pază care venea, periodic, și le strica filmarea, drepturile pe care le au jurnaliștii în spațiul public.

Noi desigur nu am ascultat aceste interdicții pentru că știm că în spațiul public avem voie să filmăm. După care de noi s-a apropiat o persoană îmbrăcată în haine civile care a formulat printre altele și unele amenințări. Nu s-a prezentat, nu purta o uniform sau un ecuson care ar confirma că este angajat al serviciului de securitate,” a adăugat Marina Ciobanu, reporter ZdG.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a condamnat agresivitatea agenților de pază față de jurnaliști.

PDM de fiecare dată a pledat pentru libertatea presei și pentru excluderea oricărui incident. Credem și de fiecare dată am solicitat ca să fie investigate cazurile respective ca să nu fie admise pe viitor”, afirmă Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Incidentul s-a produs ieri, în jurul orei 14. Deși redacția „Ziarului de Gardă” a cerut autorităților să se autosesizeze, până în acest moment o reacție oficială nu există. Centrul pentru Jurnalism Independent a condamnat abuzurile împotriva celor două jurnaliste și a cerut autorităților să ia atitudine în legătură cu acest caz.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!