/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Maia Sandu, audiată în calitate de martor la Procuratură: „Eu nu am făcut niciun denunț fals”

missing
13 octombrie 2017, ora 10:41

„Am reiterat lucrurile pe care le-am scris în acest denunț. Am discutat puțin, nu foarte multe detalii, pentru că noi credem că este de datoria procuraturii să analizeze fiecare din lucrurile invocate în denunț”, a declarat Maia Sandu.

Lidera PAS a menționat că la fiecare element din denunț a făcut referință la articole de presă, dar și la declarațiile mai multor politicieni și că este de datoria procurorilor să analizeze aceste documente. Aceasta îi mai invită pe cetățenii care dețin alte probe, cu privire la faptul că Plahotniuc a uzurpat puterea în stat, să le prezinte la Procuratură.

„Eu nu am făcut nici un denunț fals și am discutat acum cu procurorul ce se întâmplă dacă refuză să deschidă un caz penal pe persoană. Dacă va fi o decizie negativă, o vom contesta în organul superior al Procuraturii, după care vom merge în instanță. Vom face uz de toate posibilitățile legale, pentru că suntem siguri că puterea a fost uzurpată de către o persoană care își folosește propriul partid pentru a controla puterea în pofida faptului că nimeni nu l-a mandatat”, a mai spus președinta PAS.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a declarat că nu vrea să comenteze acțiunile PAS. „Nu ne implicăm nici în declarațiile referitor la care ar fi poziția organelor de drept, din simplu motiv că am vrut de fiecare dată să delimităm aspectul politic de aspectul juridic. Dar faptul că unele ONG-uri reprezentanți ai societății civile și-au expus poziția, este dreptul lor”, a declarat pentru TV8 Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

La 21 septembrie lidera PAS, Maia Sandu, a depus un denunț la Procuratură împotriva lui Vladimir Plahotniuc, în care îl acuză de uzurparea puterii în stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram