/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Secția fizioterapie a Policlinicii MAI, renovată din banii Chinei. La restul etajelor - pereți fisurați, uși crăpate și aparate vechi

13 octombrie 2017, ora 17:48

Angajații policlinicii au început de zori pregătirile pentru vizita jurnaliștilor și oficialilor. Unii măturau frunzele, alții le încărcau. Unii aranjau florile, alții spălau geamurile și ușile.

Jurnaliștii au trebuit să aștepte începerea festivității aproape o oră. Asta pentru că ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a întârziat.

„Atestăm astăzi un progres evident în ceea ce ține de domeniul sănătății, lucru pentru care eu vreau să felicit toți angajații direcției medicale din MAI”, a declarat ministrul de interne.

„Sper foarte mult că aceste utilaje vor fi de folos angajaților MAI”, a menționat ambasadorul Chinei, Zhang Yinghong.

După declarații, oficialii au vizitat cabinetul de reabilitare medicală, renovat capital. Sala de fizioterapie a fost dotată cu toate cele necesare, inclusiv cu utilaje pentru fototerapie, electroterapie și magnetoterapie. Pentru prima dată aici au apărut aparate cu raze ultraviolete și infraroșu, necesare pentru tratarea pielii, afecțiunilor nervoase și fracturilor.

„Pacienții se adresează de cele mai multe ori cu traume, cu probleme neurologice, gripă și consecințe ale acesteia, cu bronșită și pneumonie”, susține șefa secției, Inesa Niceaeva.

Nu toate saloanele au fost reparate capital. Dacă la intrare totul strălucește, la etajele doi și trei e ca pe vremea URSS – pereți fisurați, uși crăpate, aparate vechi și mobilier care nu a mai fost schimbat de mai bine de 50 de ani. Oficialii veniți la festivitate nu au fost deloc curioși să vadă ce se întâmplă la celelalte etaje. Administrația instituției susține că celelalte etaje vor fi reparate în 2018.

Policlinica a fost construită în 1964, iar de atunci s-a intervenit doar cosmetic. Lucrările la Secția de fizioterapie au durat 4 luni și au fost finanțate de Ambasada Chinei, iar MAI a finanțat reparația exteriorului clădirii. Policlinica deservește anual peste 179 de mii de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram