/FOTO/ Contrabandă de țigări: Grup criminal format din moldoveni și români, destructurat de polițiștii vasluieni

15 octombrie 2017, ora 09:13

În urma documentării activităţilor infracţionale a membrilor reţelei, în perioada iunie-octombrie s-a stabilit că aceştia desfăşurau activităţi de colectare, transport, depozitare şi vânzare de produse accizabile supuse marcării (ţigări de provenienţă R. Moldova şi duty-free), cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare.

Pe parcursul investigațiilor s-a conturat suspiciunea rezonabilă că aceștia au preluat/deținut/vândut cel puțin cantitatea de 4.000 pachete cu țigări provenite din contrabandă.

Țigările erau achiziționate în cantități mici de către 12 dintre membrii rețelei, cetățeni romani şi din R. Moldova, din țara vecină sau din magazinele duty-free și erau introduse în țară în mod repetat, prin P.T.F. Albița, disimulate pe călători și ascunse în mijloace de transport.

Acestea erau achizitionate, depozitate la domiciliul celui de-al treisprezecelea membru al rețelei, cetățean roman cu domiciliul în Huși și comercializate pe raza municipiului Huși și a comunei Pădureni.

În data de 13.10.2017, au fost desfășurate 12 percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza municipiului Huși și în localitatea Pădureni, din județul Vaslui, fiind puse în aplicare 6 mandate de aducere la audieri.

În urma perchezițiilor desfășurate au fost ridicate și indisponiblizate în vederea continuării cercetărilor sute de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență R. Moldova și duty-free, un autovehicul, diferite sume de bani și patru telefoane mobile.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de 13 cetăţeni români şi R. Moldova sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, pentru doi dintre aceștia procurorul de caz a emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi la Judecătoria Huşi cu propunere de arestare preventivă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram