/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Tragedia din Coasta de Fildeș. Filip a cerut prioritar să se asigure repatrierea moldovenilor decedați

missing
15 octombrie 2017, ora 12:19

De asemenea, premierul a cerut să se asigure investigarea acestui accident așa cum prevăd standardele internaționale.

„Din informaţiile pe care le dispun la acest moment şi conform modificărilor oficiale din Coasta de Fildeş, înţeleg că aeronava executa zborul de poziţionare. Avea scop de a prelua încărcături conform contractului încheiat cu armata franceză. Aeronava se afla pe post de a ateriza neajungând la pista doar 500 de metri. Accidentul aviatic s-a produs din cauza condiţiilor meteo la acel moment având loc o furtună. Piloţii aveau o experienţă impunătoare, peste 20 de mii de ore de zbor. De asemenea nava era în stare de navigabilitate bună, cu ultima verificare în anul 2017”, a mai afirmat premierul în cadrul ședinței de criză.

În privința moldovenilor spitalizați ministrul Afacerilor Externe a menționat că sunt în afara oricărui pericol, starea lor fiind stabilă.

Amintim că aeronava prăbușită efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze.

Conform datelor obținute de la autoritățile ivoriene, patru cetățeni ai Republicii Moldova au decedat în urma accidentului iar ceilalți doi au fost preluați de către armata franceză pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram