Mai mulți jurnaliști și activiști organizează un flash-mob în fața clădirii Global Business Center (GBC), după ce două jurnaliste de la ZdG, au fost somate de mai multe persoane din cadrul GBC să nu filmeze în spațiul public din această zonă, nici măcar trotuarul, fiindu-le adresate mai multe amenințări verbale.

Redacția ZdG a primit numeroase apeluri de la comunitatea de cititori și de la parteneri cu mesaje de susținere și solicitarea de a nu ceda în fața amenințărilor angajaților GBC. Redacția așteaptă reacția oficială a autorităților și a invitat toți susținătorii la un flash-mob.

Totodată, societatea civilă a emis o declarație prin care cere „Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să investigheze acest caz și să ia măsurile de rigoare față de persoanele care au împiedicat jurnalistele ZdG să filmeze în spațiul din apropierea clădirii GBC. Solicităm MAI să aducă la cunoștința publicului măsurile luate față de cei care au provocat acest incident, precum și despre rezultatele acțiunilor întreprinse. Cerem autorităților legale ale R. Moldova să asigure respectarea drepturilor și securitatea reporterilor, inclusiv în preajma clădirilor care aparțin oamenilor politici sau de afaceri”.

Foto: TV8

Foto: TV8

Foto: TV8

Foto: TV8

Foto: TV8

Foto: TV8

Foto: TV8

Foto: TV8

Foto: TV8

Foto: TV8

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!