Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

politic

/VIDEO/ Igor Dodon acuză judecătorii Curții Constituționale de uzurparea puterii în stat: „Nu a fost nicio suspendare”

17 octombrie 2017, ora 17:37
Distribuie:

„Curtea Constituțională poate interpreta Constituția, dar nu poate institui noi norme constituționale. Ceea ce a fost astăzi este instituirea unor noi norme constituționale. Aceste acțiuni nu pot fi numite altfel decât uzurparea puterii în stat. O să răspundeți pentru asta. Vine timpul”, a declarat Dodon în cadrul unui breafing de presă.

Dodon a mai spus că decizia de astăzi a Curții Constituționale îl pune în fața a două opțiuni. „Ce înseamnă de fapt decizia de azi? Asta înseamnă că dacă președintele nu este de acord cu guvernul și majoritatea parlamentară și nu semnează, atunci are două variante: prima sau cedez, conform deciziei și semnez sau a doua, eu nu cedez și nu semnez decretul și atunci responsabilitatea revine guvernului și parlamentului. Vor sa ma oblige”, a mai declarat Dodon.

Dodon a precizat că el nu va ceda și nu va semna decretul de numire a lui Sturza. „Cel mai probabil va fisemnat de Candu. Eu nu-l voi recunoaște, Președintele nu recunoaște ministrul apărării și legitimitatea unui așa ministru e la nivel de zero”.

Totodată, Dodon a propus să se facă un referendum și a cerut cetățenilor suport în proclamarea unei republici prezidențiale.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram